Miód nawłociowy - dlaczego taki dobry?
Kolor miodu z nawłoci jest jasno-bursztynowy. Po skrystalizowaniu zmienia swoją barwę na jaśniejszą. Smak miodu jest delikatny, słodki, jednak z wyczuwalnymi gorzkimi tonami oraz kwaskowatością.
Kolor miodu z nawłoci jest jasno-bursztynowy. Po skrystalizowaniu zmienia swoją barwę na jaśniejszą. Smak miodu jest delikatny, słodki, jednak z wyczuwalnymi gorzkimi tonami oraz kwaskowatością.
Miód nawłociowy zawiera m.in. rutynę oraz kwercetynę, które są odpowiedzialne za skuteczne wzmocnienie naczyń krwionośnych przy jednoczesnej poprawie ukrwienia. Miód z nawłoci działa przeciwzakrzepowo i zapobiega zapaleniom naczyń krwionośnych, wzmocnienia mięsień sercowy i regulacje ciśnienie krwi.
Działa też antybakteryjne z powodu wysokiej ilości flawonoidów i antocyjanów. Dlatego sprawdza się w przypadku zapalenia pęcherza, dolegliwości związanych z układem moczowym. Jest też stosowany przez mężczyzn w leczeniu chorób prostaty. Dodatkowo działanie antybiotyczne wpływają na poprawę odporności.
Miód nawłociowy zawiera m.in. rutynę oraz kwercetynę, które są odpowiedzialne za skuteczne wzmocnienie naczyń krwionośnych przy jednoczesnej poprawie ukrwienia. Miód z nawłoci działa przeciwzakrzepowo i zapobiega zapaleniom naczyń krwionośnych, wzmocnienia mięsień sercowy i regulacje ciśnienie krwi.
Działa też antybakteryjne z powodu wysokiej ilości flawonoidów i antocyjanów. Dlatego sprawdza się w przypadku zapalenia pęcherza, dolegliwości związanych z układem moczowym. Jest też stosowany przez mężczyzn w leczeniu chorób prostaty. Dodatkowo działanie antybiotyczne wpływają na poprawę odporności.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Aktualności - blog